Bolile de inimă încep în copilărie?

Autor:

Cercetări în curs sugerează faptul că un stil de viață sedentar poate afecta sănătatea arterială la copiii mici. Mai exact, obezitatea și un stil de viață sedentar pot afecta sănătatea arterială, cel mai comun semn al bolilor cardiovasculare, la copiii cu vârsta de 6 ani. Aceasta este concluzia studiului efectuat de Physical Activity and Nutrition in Children (PANIC) și sponsorizat de University of Eastern Finland.

Cercetătorii au evaluat activitatea fizică și comportamentul sedentar a 160 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani, începând din anul 2007. Testele au inclus analiza puls-contur, care poate identifica semnele timpurii ale aterosclerozei. Specialiștii au descoperit o rigiditate arterială mai mare – ceea ce face ca inima să exercite o forță mai mare pentru a pompa sânge – la copiii cu niveluri mai scăzute ale activității fizice, combinate cu un procent ridicat de grăsime corporală. Copiii care au fost mai activi din punct de vedere fizic au avut arterele mai flexibile și o mai bună capacitate de dilatare arterială.

Concluzia cercetării a fost publicată în Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports în iulie 2015, sugerând ideea că o intervenție în stilul de viață efectuată în copilărie poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare mai târziu în viață.

    Sursa:

  • experiencelife.com/article/heart-disease-risks-can-begin-in-childhood/
Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here