Clorofila, noua regină a dietelor

Autor:

Cura de slăbire cu clorofilă reprezintă o soluție la modă printre vedetele de peste ocean pentru a elimina suprusul de kilograme acumulat în perioada de vacanță. Deși beneficiile clorofilei pentru sănătate sunt cunoscute de mult timp, în domeniul curelor nu a fost încă suficient exploatată.


Clorofila este pigmentul care dă culoare verde plantelor, asemănătoare d.p.d.v. chimic cu hemoglobina, diferența fiind că aceasta conține un ion de magneziu in loc de fier. Tocmai datorită acestei asemănări clorofila determină creșterea numărului de globule roșii, asigurând o mai buna oxigenare a țesuturilor. De asemenea clorifila este un redutabil protector al ficatului, având efect antioxidant, reglează activitatea tractului digestiv și este un antiinflamator și antiseptic natural.

Dieta cu clorofilă aduce organismului un aport important de magneziu (reprezintă cea mai semnificativă – prin cantitate şi accesibilitate sursă naturală de magneziu), vitaminele C, K și vitamine din grupul B, dar și fier, calciu și acid folic.

Alimentația nesănătoasă, dietele hiperproteice sau stresul determină acidiferea mediului intern, proces care determină funcționarea deficitară a organismului și stimulează procesul de îngrășare. James Duigan, nutriționistul unor vedete precum Elle Macpherson sau Rosie Huntington Whiteley promovează această dietă remarcând efectele benefice de alcalinizare a mediului intern pe care le are clorofila.

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here