Cum prepari limonadă bogată în probiotice?

Autor:

Ce poate fi mai plăcut într-o pauză de relaxare decât o limonadă răcoritoare, făcută în casă? O limonadă fermentată care, pe lângă efectul revigorant și detoxifiant, îți furnizează și o doză sănătoasă de probiotice. De ce fermentată? Pentru că fermentația este procesul natural prin care alimentele sunt îmbogățite cu probiotice. Probioticele sunt bacteriile bune care intră în alcătuirea microbiomului intestinal, menținând echilibrul și sănătatea nu numai a intestinului, ci a întregului organism. Mai multe informații despre probiotice și importanța microbiomului intestinal găsiți aici.

Revenind la limonada cu probiotice, iată cum se prepară această băutură cu proprietăți extraordinare.

Ai nevoie de:

  • 1 borcan de 10 litri
  • 12 lămâi zemoase (ecologice, de preferință)
  • 1 cană de zahăr din trestie de zahăr
  • 1 ceașcă de zer proaspăt (stors din iaurt)
  • apă plată

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să obții cantitatea de zer de care ai nevoie pentru ca limonada să fermenteze. O cantitate de circa 200-300 de grame de iaurt bio o vei pune într-un săculeț din pânză, pe care îl lași la scurs (așa cum lăsau bunicile noastre brânza la scurs). Zerul îl colectezi într-o cană.

După aceea vei spăla cele 12 lămâi, le ștergi și le storci zeama.

Acum nu îți mai rămâne de făcut decât să pui toate ingredientele în borcan, amesteci până se dizolvă zahărul și completezi cu apă.

Păstrează borcanul acoperit în bucătărie, la temperatura camerei, ferit de razele soarelui. Limonada trebuie lăsată la fermentat 2 zile.

Merită așteptarea! Te vei bucura de o băutură delicioasă, plină de probiotice și vitamine. Copiii o vor adora și este excelentă pentru creșterea imunității!

Sursa:

  • aflockinthecity.com/2012/03/25/healthy-homemade-lemonade-packed-with-probiotics-and-the-kids-love-it/
Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here