Fructe şi legume pe reţetă

Autor:

Medicii sunt obişnuiți să recomande şi să prescrie medicamente, însă în cadrul programului „dolari sănătoşi” medicii din New York prescriu fructe şi legume. Condiția este ca aceste fructe şi legume să fie proaspete şi achiziționate de la producătorii locali. Alimentele se pot achiziționa prin voucherele oferite de medici, în New York fiind acceptate de aproximativ zece furnizori. Scopul este tocmai consumul fructelor şi legumelor provenite de la agricultori, acestea fiind bogate în nutrienți şi crescute fără stimulenți artificiali.


Suma aferentă fiecărui voucher nu este mare, 1$/zi pentru fiecare membru al familiei înscris în program, şi rețeta se poate reînnoi lunar. Proiectul este finanțat de organizația non – guvernamentală  „Wholesome Wave” din fonduri private.

În cadrul programului sunt disponibile şi cursuri de gătit sănătos, dar şi programe de exerciții fizice, încercându-se implicarea tuturor membrilor familiei, nu doar a celui care se confruntă cu o problemă de sănătate.

Programul a fost lansat în câteva state din SUA încă din anul 2010 şi a inclus peste 1000 de persoane din 8 state americane, existând pacienți care au reuşit să slăbească în decurs de câteva luni chiar şi 20 de kilograme.

Ideea promovată este pe cât de salutară pe atât de simplă: alimentația sănătoasă poate preveni şi trata bolile civilizației moderne evitând utlizarea excesivă a medicamentelor şi implicând activ pacientul în cadrul „tratamentului”.

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here