Pericolul ascuns din băuturile alcoolice

0
485

Perioada verii reprezintă prin excelență sezonul vacanțelor. Şi pentru că Asia şi Europa reprezintă două destinații cu succes la public, cercetătorii britanici ne pun în gardă cu privire la băturile consumate. Atenția se îndreaptă cu precăderile către băuturile alcoolice ieftine, de altfel cele mai consumate, care însă pot conține un ingredient toxic numit metanol.

Metanolul este un alcool incolor și inflamabil, utilizat în special ca dizolvant în procesul de fabricare al formaldehidei şi care în cantitate mică poate provoca orbirea şi chiar moartea. Metanolul nu poate fi depistat prin simpla degustare a băuturii, însă prețul prea mic poate fi un indiciu al prezenței acestuia în băutura respectivă.

Metanolul se găseşte nu doar în produsele alcoolice ieftine, dar şi în produsele contrafăcute, presa britanică relatând cazul unei femei în vârstă de 23 ani care după consumarea unui punch cu gin a decedat datorită prezenței metanolului în bătură. Deşi băuturile alcoolice sunt apreciate în perioada verii pentru efectul răcoritor, acestea duc la deshidratare prin blocarea eliberării de vasopresină (hormon care scade eliminarea apei de la nivel renal), urina fiind astfel mai diluată şi în cantitate crescută.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm sucuri naturale de fructe, ceaiuri aromate şi în primul rând apa, lichidul esențial pentru orice organism viu!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here