Trufe de cocos și portocală fără zahăr

Vrei să-i faci o surpriză iubitului/iubitei tale? Atunci nu știu ce poate spune „te iubesc“ mai bine decât o porție de trufe de portocală, fără zahăr, făcute cu mâna ta, cu multă dragoste. Te asigur că vor ajunge imediat la inima oricui dorești!

Ingrediente (pentru 60 de trufe)

  • 400 g smântână pentru frișcă
  • 1 lingură gelatină, înmuiată în sucul de la o portocală
  • 100 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 8 curmale, înmuiate într-o 1 lingură de rom
  • un praf de sare
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură Truvia
  • 1/2 linguriță stevia lichidă
  • 1/8 linguriță stevia pură
  • 1 lingură turmeric
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 200 g fulgi de nucă de cocos
  • 100 g nuci prăjite, tăiate bucăți
  • coaja rasă de la o portocală
  • 2 lingurițe esență de portocală (sau 2 linguri lichior de portocală)
  • 10 picături ulei esențial de portocală

Pentru glazură 

  • 300 g ciocolată neagră 70%

Pune smântâna la încălzit, la foc mic. Pune apoi gelatina în paharul cu suc de portocală și lasă-l să se încălzească în bain-marie. Între timp, amestecă cu grijă smântâna, să nu dea în foc, și după ce s-a încălzit, adaugă untul, apoi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând bine până se îngroașă un pic. Stinge focul.

Adaugă curmalele, sarea, mierea, îndulcitorii, gelatina caldă dizolvată în suc, turmericul și scorțișoara. Amestecă bine cu un blender vertical. Adaugă coaja rasă de portocală, apoi începe să pui din fulgii de cocos, amestecând în continuare cu blenderul.

Adaugă esențele, lichiorul de portocală, romul de la curmale, apoi restul de fulgi de cocos și nucile tăiate, amestecând acum doar cu lingura (vrei ca 1/4 din fulgii de cocos și nucile să dea textură compoziției, așa că în acest stadiu nu mai folosești blenderul). Lasă compoziția să se răcească.

Formează biluțe și așază-le pe o tavă cu foaie de copt. Din această rețetă ies cam 60 de trufe, cu diametrul de vreo 3 cm (eu în film am făcut cantitate dublă și am pus jumătate din trufe în punguțe, la congelator, pentru un desert rapid când am nevoie).

Pune tava cu trufe la congelator pentru jumătate de oră. Între timp, topește ciocolata într-un bain-marie. Tăvălește trufele înghețate în ciocolată cu o furculiță, scurgând excesul de ciocolată și punându-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Trufele vor fi gata în 10 minute sau practic instant, în frigider.

Valori nutriționale / trufă

  • Grăsimi 8 g
  • Carbohidrați net 3 g (4 g inclusiv fibre)
  • Proteine 1 g

Sfaturi:

  • Turmericul nu numai că va da o culoare frumoasă acestor trufe, dar, combinat cu unt și ciocolată, le va spori mult valoarea nutritivă.
  • După ce le îmbrăcați în ciocolată, puneți trufele neapărat pe hârtie sau folie de teflon pentru copt (nu direct pe tavă, căci se vor lipi) și nu le mișcați până nu se întărește ciocolata.
  • Trufele vor ține foarte bine la congelator timp de câteva săptămâni, dar nu în ciocolată. Le îmbrăcați în ciocolată imediat când le scoateți din congelator.
  • Cele în ciocolată vor sta bine la frigider timp de o săptămână.
  • Aveți nevoie cam de 100 g de ciocolată pentru a glazura 20 de trufe de 3 cm diametru (300 g compoziție de trufe).

 

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here