Sfatul Florentinei: Cât de lung ar trebui să fie un pui de somn?

Aveți zile în care vă doriți să ațipiți măcar jumătate de oră, mai ales după masa de prânz? Ei bine, experții spun că puiul de somn de la prânz ar trebui să fie exact ca un pui: să nu dureze mai mult de 10-20 de minute!

Experții spun că un pui de somn de 10-20 de minute ne poate încărca cu energie și limpezi mintea. Dar de ce atunci când ațipim mai mult de 30 de minute, ne trezim mai obosiți decât atunci când ne-am așezat în pat? Vă spun imediat!

Se pare că un pui de somn de 10-20 de minute este exact ceea ce avem nevoie atunci când ne simțim lipsiți de energie și nu ne mai putem concentra. Dacă somnul de prânz durează mai mult de 30 de minute, atunci când ne trezim experimentăm așa-numita ”inerție a somnului”. Corpul se trezește dintr-un somn adânc, ne simțim amețiți și nu ne dorim decât să ne culcăm la loc.

Somnul de prânz de 60 de minute ne poate ajuta să reținem mai ușor fapte, nume și fețe, iar cel de 90 de minute ne îmbunătățește creativitatea, memoria emoțională și procedurală (cea care ne ajută să ținem minte cum se merge pe bicicletă sau cum se cântă la pian). Culmea, dacă dormim la prânz timp de 90 de minute, ne va fi mai ușor să ne trezim decât după un pui de somn de 30 de minute.

Vă invit să vizionați un scurt video în care ne sunt explicate beneficiile puiului de somn din mijlocul zilei: https://www.youtube.com/watch?v=NJ_f9onTTQE.

Pe curând!

Sursă:

truththeory.com/2017/03/23/long-nap-biggest-brain-benefits/

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here