Sfatul Florentinei: Cât de sănătoase sunt odorizantele de cameră?

Aveți acasă odorizante de cameră? Știți din ce sunt obținute acele arome extraordinare pe care le emană? Or fi ele sănătoase?

Bun găsit! Folosiți odorizante de cameră? V-ați întrebat vreodată ce conțin aceste mici recipiente care vă fac casa să miroasă a primăvară, a plăcintă cu mere și scorțișoară sau a vacanțe tropicale? Dar cât de sănătoase sunt ele v-ați întrebat?

Ei bine, chiar nu sunt! Aroma unui odorizant de cameră poate fi compusă din mai mult de 100 de substanțe chimice! Studiile arată că aceste chimicale din odorizantele de cameră sunt extrem de nocive și pot provoca dereglări hormonale, alergii, astm, probleme ale aparatului reproducător și chiar diverse tipuri de cancer! Aceleași riscuri le prezintă și odorizantele sau parfrumurile pentru autoturisme. Nu credeți că sunt îndeajuns de multe motive pentru a renunța la ele?

Cu ce le putem înlocui? Cu un buchet de flori proaspete sau uscate, cu ierburi sau condimente precum scorțișoara, coji de portocale sau lămâi sau putem aerisi pur și simplu!

Sunt Florentina de la ZDS și ne vedem tot aici, cu informații utile!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here