Sfatul Florentinei: Ce se întâmplă când porți încălțămintea nepotrivită?

Vi se întâmplă să vă doară spatele sau picioarele fără să reușiți să vă dați seama de ce? Ce ați spune să vă îndreptați atenția spre încălțări?

Bun găsit! Ce mesaj vă transmit picioarele voastre când ajungeți seara acasă? Dacă țipă după ajutor este posibil să purtați încălțămintea nepotrivită! Pantofii ar putea fi prea mari sau prea mici, prea înalți sau cu talpa deformată.

Atunci când purtați o încălțăminte prea mare, mușchii din partea de jos a piciorului se încordează și se străduiesc să nu lase pantoful să iasă din picior. Această mișcare repetată poate cauza dureri foarte mari la nivelul tălpilor și călcâielor. Dacă purtați, de exemplu, o pereche de sandale cu talpă ortopedică, dar care vă sunt mari, riscați să vă deformați mersul și chiar coloana!

Încălțămintea prea mică vă poate cauza bătături, bășici și chiar dureri mai mari. Ideal este ca, atunci când vă cumpărați o pereche de pantofi închisă, să lăsați puțin spațiu între vârful pantofilor și degetul mare de la picior. Astfel vă asigurați că degetul are spațiu pentru a se mișca și spre seară, dacă vi se umflă picioarele, disconfortul va fi mai mic.

Iar tocurile înalte, doamnelor, oricât ar fi ele de seducătoare, ne pot da dureri de spate și ne pot chiar deforma mersul. Să nu mai vorbim despre pantofii cu toc care mai sunt și cu o mărime mai mare! Iar de încălțările cu talpa deformată ar trebui să scăpați imediat! Nu fac decât să vă deformeze mersul și mai mult!

Așadar, data viitoare când vă dor picioarele sau spatele, analizați puțin și cu ce ați fost încălțați în ziua respectivă, iar dacă vă numărați printre norocoșii care locuiesc la curte, mergeți cât mai mult desculți! Este foarte sănătos!

Sunt Florentina de la ZDS și vreau să vă ajut să vă îndreptați cu pași mici, dar siguri, spre o viață mai sănătoasă!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here