Sfatul Florentinei: Cum ne afectează mâncatul pe fugă?

Sunteți mereu pe fugă, iar când vi se face foame mâncați cât puteți de repede ca să vă întoarceți la treabă? Cum credeți că vă afectează acest obicei?

Nici voi nu ați avut timp astăzi să stați la masă pe îndelete? Sunt Florentina de la ZDS și aș dori să vă întreb dacă știți cât este de important să mestecați bine mâncarea? ESTE FOARTE IMPORTANT!

Mare parte dintre enzimele digestive se produc de fapt în cavitatea bucală, nu în stomac. Așadar, procesul de digestie începe în gură, iar mestecatul alimentelor pentru mai mult timp contribuie la descompunerea și la asimilarea mai facilă a nutrienților. În timp ce mestecăm, enzimele digestive secretate la nivelul gurii încep să descompună moleculele alimentelor, astfel încât corpul să le poată absorbi.

Dacă după fiecare masă vă simțiți prea plini și aveți o senzație de bolovan în stomac, este posibil să înghițiți mâncarea fără să o mestecați îndeajuns. Încercați să mestecați alimentele de două ori mai mult decât o faceți în mod obișnuit! În felul acesta vă puteți și controla dimensiunea porțiilor, vă reduceți numărul de calorii și puteți avea o digestie optimă.

Așadar, nu mâncați pe fugă! Mâncați mai încet și mestecați mai mult alimentele! Ați putea chiar începe să vă bucurați mai mult de gustul mâncării! Pe curând!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here