Sfatul Florentinei: Murăturile se pun în borcane din sticlă!

V-ați apucat deja de pus murături? Și folosiți bidoane din plastic sau borcane din sticlă? Care credeți că sunt mai sănătoase?

Bun găsit! Sunt Florentina de la ZDS și astăzi mă voi adresa oamenilor gospodari ce au început deja să pună murături! Castraveți în saramură sau orice vă place.

Știu că se găsesc peste tot bidoane și tot felul de recipiente din plastic, numai bune de pus murături în ele, dar plasticul nu este cea mai bună opțiune. Cea mai sănătoasă nu este, cu siguranță!

Recipientele din plastic conțin, de cele mai multe ori, ftalați – consideraţi toxici din cauza efectelor estrogenice și bisfenol A – poate determina rezistenţă la insulină și ulterior, diabet, poate favoriza apariția cancerului, a afecțiunilor cerebrale și cardiace.

În timpul procesului de conservare cu ajutorul sării se petrec anumite reacții chimice ce facilitează trecerea produșilor toxici în alimente. Gândiți-vă la mirosul ce rămâne impregnat în bidonul din plastic, după ce ați scos murăturile. Uneori, oricât ați încerca să îl spălați cu apă și detergent, mirosul persistă. La fel cum saramura s-a împregnat în plastic, și din plastic trec în saramură anumite substanțe.

Așadar, murăturile se pun în borcane din sticlă, nu din plastic! Spor să aveți!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here