Ajutoare pentru memorie în perioada examenelor

Vacanța de vară e aproape, dar mai întâi trebuie să trecem de perioada solicitantă a examenelor! Tu sau cineva din familia ta este în plină sesiune de teste? Află de la Simona Dragomir ce poți face pentru a-ți îmbunătăți memoria și capacitatea de concentrare!

Bun găsit, dragii mei! Vacanța de vară se apropie cu pași repezi, dar până atunci mulți copii, adolescenți, tineri, dar și părinții lor trebuie să treacă mai întâi de perioada examenelor. Fie că vorbim de teze sau teste naționale, examene de capacitate sau de bacalaureat, admitere la facultate,  o bună pregătire înseamnă și o bună susținere a creierului.

Procesul de învățare poate fi îmbunătățit dacă avem grijă să îi asigurăm creierului nutrienți de calitate. În topul celor mai prețioși nutrienți pentru creier se află acizii grași omega 3. Se găsesc în pește – somon, ton, macrou, sardine, dar în perioada examenelor este nevoie de un aport suplimentar de omega 3 din ulei de pește. Alte surse de grăsimi benefice pentru creier se găsesc în avocado, migdale, nuci, semințe de dovleac, ulei de măsline.

Acizii omega 3 acționează și mai bine dacă se asociază cu vitamina D. Studiile au arătat că vitamina D și omega 3 cresc nivelul serotoninei din creier, hormonul care ne oferă bună dispoziție. Or, starea pozitivă este esențială pentru a învăța cu spor.

În meniul copiilor trebuie să se regăsească legume verzi – bogate în acid folic, ouă – bogate în lecitină, iaurt și brânzeturi de calitate – bogate în probiotice, fructe de sezon – bogate în vitamina C, chiar și 1-2 pătrățele de ciocolată neagră – bogate în magneziu. Toate acestea au efecte tonice asupra memoriei și atenției.

Nu uitați de hidratare corespunzătoare, cu apă plată, poate și un pahar de apă minerală din când în când, dar fără sucuri sau alte băuturi cu zahăr.

Somnul este crucial în această perioadă și trebuie să fie de cel puțin 8-9 ore pe noapte.

În rest, fiți optimiști, echilibrați și încrezători! Spor la învățat și mult succes la examene! Pe curând!

Protected by Copyscape

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here